Sari la conținut

Termografie

Mentenanță industrială

Un program de mentenanță predictivă corect implementat vă ajută să preveniți oprirea accidentală a instalațiilor de producție și / sau să evitați declanșarea unor incendii ce pot duce la pierderi de vieți sau pagube materiale însemnate. Inspecția termografică a instalațiilor electrice, mecanice și HVAC este cea mai rapidă și sigură metodă de diagnosticare și monitorizare a echipamentelor, de la distanță, fără a pune operatorul în pericol și fără oprirea producției.

Inspecția termică a clădirilor

Termografierea clădirilor comerciale și rezidențiale vă ajută să reduceți semnificativ pierderile energetice, mai ales în acestă perioadă în care costurile pentru incălzirea locuințelor a crescut semnificativ. Termoviziunea permite idetificarea zonelor cu izolație lipsă, deteriorată sau inadecvată, a scurgerilor de apă, a infiltrațiilor de aer (împreună cu sistemele blower door), detecția zonelor cu potențial de condens sau a lucrărilor necorespunzătoare. Imaginile termice vă pot ajuta să detectați rapid sursa problemei, astfel încât să puteți ajuta clienții să ia deciziile corecte cu privire la reparații.

Automatizare / Monitorizare proces

Monitorizarea continuă a procesului de producție cu ajutorul camerelor termografice poate identifica probleme invizibile pentru ochiul uman sau pentru camerele tip machine vision. Defectele care au la bază variația necontrolată a temperaturii se pot vizualiza rapid cu o cameră termală. În plus, se pot preveni defecțiuni ce pot duce la opriri costisitoare de producție. Echipamentele tipice care necesită o supraveghere continuă includ instalații de înaltă și joasă tensiune, turbine, compresoare etc.

Cercetare & Laborator (R&D)

Camere termografice profesionale care vă permit studierea fenomenelor termice în laborator cum ar fi disiparea termică a componentelor montate pe o placă de circuit imprimat sau vizualizarea modului în care se încălzește un produs în timpul funcționării lui. TELEDYNE FLIR este lider mondial în domeniul echipamentelor termale pentru analiza variației ultra-rapide, la zeci de mii de cadre pe secundă, a temperaturii, oferind camere de mare rezoluție pentru utilizare în cele mai dificile condiții.

Intervenții la incendii / Pompieri

În plină luptă cu focul o cameră termografică profesională care să ofere o imagine clară în orice condiții, să reziste la temperatură mare, șocuri și apă, este indispensabilă. Aceste instrumente vitale vă ajută să vedeți prin fum și să monitorizați extinderea incendiului, astfel încât să vă puteți crea rapid planul de atac, să localizați punctele fierbinți și să salvați viețile persoanelor aflate în pericol. TELEDYNE FLIR vă oferă cea mai cuprinzătoare gamă de produse pentru a vă ajuta în lupta cu focul.

Vizualizarea scurgerilor de gaze

Camerele FLIR seria G sunt echipate cu o tehnologie specială care permite vizualizarea de la o distanță sigură a scurgerilor de gaze invizibile pentru ochiul uman. Ele vă pot ajuta să detectați emisiile de metan, GPL (propan, butan), hexafluorura de sulf, CO, CO2 și sute de alte gaze industriale, rapid, precis, în siguranță, fără a opri echipamentele investigate. Noile modele FLIR G dispun si de o functie integrata de cuantificare a pierderilor de gaze.

Imagistică medicală

Termografia medicală este unică prin capacitatea sa de a arată o parte din procesele fiziologice și metabolice ce au loc in corpul uman. Prin vizualizarea schimbărilor de temperatură la suprafața corpului se pot detecta efecte combinate ale sistemului nervos și vascular, de la disfuncții capilare, până la procese în profunzime, ajutând la diagnosticarea unor boli ce nu se pot detecta prin alte metode. Orice variație de temperatură este o indicație clară a unei posibile anomalii.