Sari la conținut

Optris lanseaza un pirometru de mare viteza

  • de

Pentru aplicatii in care este nevoie de un timp de raspuns cat mai mic

In procese foarte rapide, cerințele pentru pirometrele utilizate pentru măsurarea temperaturii sunt deosebit de pretentioase. Exemple tipice sunt mașinile de prelucrare a materialelor plastice, cum ar fi cele utilizate pentru turnarea prin suflare a sticlelor PET, care funcționează in cicluri foarte scurte. O altă aplicație este monitorizarea vehiculelor feroviare, în care se măsoară temperatura rulmenților setului de roți pe măsură ce roțile trenului trec de pirometru, pentru a putea detecta componentele incinse în timp util. Optris oferă acum noul pirometru de mare viteză CT 4M pentru aceste tipuri de sarcini dificile. Cu un timp de raspuns de doar 90 µs, este cel mai rapid pirometru din gama de produse Optris.

Optimizat pentru masurarea pe suprafete metalice la temperaturi scazute

CT 4M măsoară în domeniul spectral de la 2,2 µm până la 6,0 µm, ceea ce îl face ideal pentru măsurători la temperaturi scăzute pe metale, oxizi de metal, ceramică sau pentru materiale cu emisivitate necunoscută sau în schimbare. In acest spectru, temperatură scăzută înseamnă domeniul de măsurare care se întinde de la 0 °C la 500 °C. Senzorul noului pirometru este foarte compact; cu un diametru de 14 mm și o lungime de 28 mm, poate fi instalat cu ușurință chiar și acolo unde spațiul este redus, de exemplu direct în interiorul unei mașini. Unitatea electronică este conectată la capul senzorului printr-un cablu care poate avea o lungime de până la 15 m. Parametrii importanți pot fi configurati direct prin trei taste și un ecran iluminat.

Interfața USB integrată permite ca CT 4M să fie conectat direct la un PC, unde toate setările pot fi reglate fin în software-ul CompactPlus Connect. Capturarea și înregistrarea datelor sunt de asemenea posibile folosind software-ul. Alte interfețe seriale sau o interfață Ethernet sunt de asemenea disponibile ca opțiuni. În loc de un computer, pirometrul poate fi conectat și la un dispozitiv mobil Android care are instalată aplicația gratuită IRmobile. Acest lucru permite reglarea foarte convenabilă a setărilor pirometrului în timpul lucrărilor de punere în funcțiune sau de întreținere direct la fața locului. Pentru a conecta CT 4M la proces, sunt disponibile două ieșiri analogice scalabile și trei pini I/O (intri/ieșiri programabile).