Moneda
 
 
 
 
 
 

Anunturi Micronix

Noul catalog Micronix Plus

Conectica, butoane si lampi LED, presetupe, radiatoare si carcase din aluminiu

Curs TERMOGRAFIE 11 Mai 2020

ITCC va organiza cursuri de specializare in TERMOGRAFIE acreditate de catre Ministerul Muncii si Educatiei in perioada: 11 Mai 2020

 

Marţi, 2 Iunie 2020

  • 1 EUR = 4.8419 RON
  • 1 USD = 4.3293 RON
 
 

Aplicatii / Controlul functionarii oalelor de condens si valvelor

Micronix / Aplicatii / Mentenanta / Detectia scurgerilor de gaze si lichide


INSPECTIA OALELOR DE CONDENS SI A VALVELOR
Functionarea necorespunzatoare a oalelor de condens poate sa fie extrem de costisitoare

Daca o oala de condens prezinta scurgeri sau este defecta, costurile raportate la calitatea productiei, siguranta operarii si energia pierduta pot fi destul de mari. Modul de functionare al oalelor de condens este diferit, insa tehnologia ultrasonica se poate utiliza pentru monitorizarea oricarui tip constructiv de oala de condens: clopot inversat, termodinamica, termostatica etc. In mod practic, operatorul este atent la doua lucruri:
1.Scurgerea interna: partiala, inchis/deschis.
2.Modulare: in timpul functionarii se respecta specificatia producatorului?

Un instrument ultrasonic Ultraprobe permite determinarea conditiilor de lucru ale oalelor de condens in timpul functionarii acestora.

De ce este necesara inspectia oalelor de condens?
Este important sa mentinem oalele de condens in perfecta stare de operare. Problemele lor de functionare nu se pot ignora. Ele privesc:
Siguranta: condensul din tevile care transporta abur se poate acumula si genera aparitia loviturii de ciocan. Ea poate produce distrugeri serioase ale instalatiei sau accidentarea operatorilor. 
Eficienta productiei: este necesara mentinerea temperaturilor corecte in procesul de productie.
Eliminarea apei din tevi pentru a evita ruginirea acestora.
Reducerea costurilor. Este foarte probabil ca o singura oala de condens care nu functioneaza corect sa produca pierderi energetice de peste 10000Euro/an!

Este recomandabil sa se inspecteze oalele de condens periodic, conform unei rute prestabilite. Efectul se va vedea imediat in cost, eficienta si calitatea productiei. 

Cum puteti inspecta scurgerile de abur cu ajutorul instrumentelor ultrasonice? 
Oalele de condens pot avea o functionare ce permite evacuarea continua (sau modulara) a condensului, sau de tip "on-off” (mentinere-descarcare-mentinere). Instrumentele Ultraprobe produse de UESystems ajuta inspectorii sa identifice rapid modul de functionare al oalei de condens, in orice tip de mediu industrial.

Operatorii pot alege intre instrumente simple, analogice, si instrumente digitale foarte performante, dotate cu termometre IR si functii de memorare / analiza integrate. Posibilitatea variatiei frecventei la instrumentele Ultraproble va ofera sansa de a identifica in mod clar si rapid scurgerile necontrolate. 

Metodele de inspectie difera in functie de tipul oalei de condens. De altfel, prima regula este sa va cunoasteti foarte bine echipamentele. 

Inspectia valvelor
O categorie de echipamente ce se pot inspecta cu ajutorul instrumentelor ultrasonice, apropiate oalelor de condens, sunt valvele on/off pentru abur, gaze sau lichide.
 
Pentru a determina daca un robinet prezinta scurgeri in pozitia inchis, este suficient sa va conectati la el cu ajutorul modului stetoscop si sa ascultati daca este prezenta o curgere turbulenta sau nu. Pentru detectia scurgerilor mici sau pentru inspectii in medii industriale foarte zgomotoase, este necesara utilizarea metodei ABCD pentru confirmarea diagnozei.
  
Operatorii pot alege intre instrumente simple, analogice, si instrumente digitale foarte performante, dotate cu termometre IR si functii de memorare / analiza integrate. Posibilitatea variatiei frecventei la instrumentele Ultraproble va ofera sansa de a identifica in mod clar si rapid scurgerile necontrolate.

Inspectati valvele simplu, rapid si precis cu ajutorul instrumentelor Ultraprobe!

Societatea noastra va ofera o gama larga de instrumente ultrasonice care va pot ajuta la detectia scurgerilor. 
Nu ati gasit un instrument care corespunde cerintelor? Ne puteti contacta pentru o demonstratie.